Onderwijs en opleiding

Jaarsymposium EHL

Het EHL organiseert jaarlijks een symposium voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel in de regio Limburg.

EHL symposium maart 2020

Save the date: symposium Expertisecentrum Hersenletsel Limburg op 19 maart in Roermond! Meer informatie onder nieuws.

EHL symposium maart 2019

Donderdag 14 maart vond het jaarlijkse symposium van het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg plaats in Roermond. Meer dan 200 mensen namen deel aan het programma. We begonnen met een plenaire lezing over slaap door Ysbrand van der Werf, gevolgd door pitches door de onderzoekers van het EHL en workshops met uiteenlopende onderwerpen. Zo kwam omgaan met ziekte-inzicht aan bod, net als het bespreekbaar maken van seksualiteit na hersenletsel, deelden mantelzorgers hun ervaringen, werd participatie bij kinderen en jongeren met een hersenletsel besproken, en vertelde een oud-revalidant van het Oliver Zangwell Center in Engeland over het revalidatieprogramma en zijn ervaringen daarmee. De dag werd energiek afgesloten door Erik Scherder met een publiekslezing over vitale hersenen, waarin hij het publiek uitdaagde vooral fysiek én mentaal actief te blijven.

EHL symposium februari 2018

We kijken terug op een succesvol tweede symposium van het EHL! Via plenaire sessies, pitches en workshops is er een breed scala aan onderwerpen gerelateerd aan de zorg voor mensen met hersenletsel aan bod gekomen. Prof. dr. Caroline van Heugten gaf de aftrap van het symposium met de de ontwikkelingen van het EHL tot nu toe. Prof. dr. Alexander Sack gaf een zeer interessant presentatie over niet-invasieve hersenstimulatie als een nieuw perspectief voor de revalidatie na hersenletsel. Hierna volgde afwisselende pitches van medewerkers van het EHL en workshops over diverse onderwerpen zoals slaap en vermoeidheid na hersenletsel, het opzetten van een partnercursus en een e-health versie van Niet Rennen Maar Plannen. Klik hier voor een impressie van het symposium. 

EHL symposium december 2016

Op donderdag 1 december 2016 gaven wij de feestelijke aftrap van het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg met het start symposium van het EHL in de Oranjerie te Roermond. In een afwisselend programma kwamen de medewerkers van het EHL zelf, vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen en experts op het gebied van hersenletsel en zorg aan het woord. Prof. dr. Joke Spikman presenteerde resultaten van een grootschalige studie naar licht traumatische hersenletsel. Patiëntenverenigingen Hersenletsel.nl (regio Limburg), Samen Verder Limburg, en Stichting Brein Trein gaven ons een persoonlijk inzicht in het leven met een hersenletsel en in de mantelzorg. Tot slot zette Dr. Guy Schulpen (ZIO Maastricht) de mensen aan het denken over de zorg van de toekomst. Hieronder vindt u de presentaties van de medewerkers van het EHL en de voorstelling van het expertisecentrum door prof. dr. Caroline van Heugten. Klik hier voor een impressie van het start symposium.