2 mei 2019

Uitnodiging: Hersenletsel en gevolgen (h)erkennen

Graag nodigen we u uit voor de introductie van het stroomdiagram “Denk aan Hersenletsel” op dinsdag 21 mei van 16.30 - 17.30 uur in AC Sittard, Wielewaalstraat 1, Sittard.

 

Het stroomdiagram is speciaal ontwikkeld voor huisartsen (en praktijkondersteuners) door Expertisecentrum Hersenletsel Limburg (EHL), Maastricht University en SGL, met steun van de Hersenstichting.

Soms is het lastig om de (latere) gevolgen van een hersenletsel te herkennen in het verhaal van de patiënt of diens naaste. Het stroomdiagram helpt om hersenletsel en de mogelijke gevolgen daarvan beter te (h)erkennen wanneer een patiënt met ‘vage klachten’ bij de huisarts komt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er vaak niet wordt gedacht aan hersenletsel als het om neurologisch licht letsel gaat of als het letsel langer geleden is ontstaan. Prof. dr. Caroline van Heugten (Maastricht University en het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg) en drs. Nicole Sillekens (behandelaar SGL en Hersenz) introduceren en bespreken het stroomdiagram op 21 mei onder andere aan de hand van een casus.

Graag tot ziens, u bent van harte welkom!

In verband met de organisatie van deze bijeenkomst willen we u graag verzoeken u aan te melden vóór 18 mei via mailadres mtimmermans@sgl-zorg.nl

Zie hieronder het bestand met de officiële uitnodiging.